Επικοινωνία

Στην Lazarou Fire Group είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να δώσουμε λύση και απαντήσεις σε κάθε απορία που έχετε στην επιλογή της θέρμανσης του χώρου σας.

Εκθεσιακός Χώρος

Ζαΐμη 6, Εύοσμος T.K. 56224
(Ραντεβού κατόπιν συνεννόησης)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

FAQ

Απαντήσεις σε συχνές απορίες

Ποιο τζακι να διαλεξω;

Αν θέλεις ένα τζάκια που να συνδυάζει την παραδοσιακή φωτιά και να θερμάνεις το χώρο σου με οικονομία, τότε θα ήταν καλό να επιλέξεις ένα ενεργειακό τζάκι. Από την άλλη μεριά αν θέλεις ένα τζάκι εύκολο, οικονομικό αλλά και οικολογικό με πλήρη αυτονομία τότε μπορείς να επιλέξεις ένα τζάκι βιοαιθανόλης!

Ποιο τζακι λέγεται ενεργειακο;

Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται κάθε τζάκι που χρησιμοποιεί τη ροή ζεστού αέρα που παράγεται από την καύση ξύλων για την παραγωγή θερμότητας. Πρόκειται για ένα σύστημα που διαθέτει κλειστή εστία με πυρίμαχο τζάμι.

Ως αποτέλεσμα ο βαθμός απόδοσης της καύσης φτάνει ή και υπερβαίνει το 75%, που σημαίνει πως από την καύσιμη ύλη μας, δηλαδή το ξύλο, λαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας που μπορεί να αποδώσει, ως θερμότητα στον χώρο μας, και μένει αναξιοποίητο ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.

Τι θα πρέπει να κοιτάξω σε ένα τζακι;

Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε σε ένα τζάκι αρχικά είναι ο βαθμός απόδοσης του. Όσο πιο υψηλός δηλαδή πάνω από 75% τόσο πιο αποτελεσματικό είναι ένα τζάκι.

Επίσης βλέπουμε την ονομαστική ισχύ δηλαδή τα KW που αποδίδει η εστία τζακιού.

Κάτι άλλο που θα χρειαστεί να δούμε είναι αν το τζάκι έχει αεροκουρτινα γιατί με αυτό τον τρόπο καθυστερεί στο να λερώσει το τζαμί από την καπνιά με αποτέλεσμα να μαυρίσει και να μην φαίνεται η φλόγα. Όπως επίσης και να υπάρχει δευτερογενή καύση δηλαδή μετακαυση των καυσαερίων.

Τι απόδοση θέρμανσης έχει ένα τζάκι;

Απόδοση τζακιών:

  • Τα ανοιχτά τζάκια (κλασικά τζάκια) έχουν απόδοση 20% - 25%
  • Τα τύπου ενεργειακά τζάκια έχουν απόδοση 40% - 50%
  • Τα ενεργειακά τζάκια έχουν υψηλά ποσοστά απόδοσης, μπορούν να φτάσουν έως και 83%
Τι συντήρηση χρειάζεται ένα τζακι και κάθε ποτε;

Σε γενικές γραμμές αν η κατανάλωση των καυσόξυλων σε ετήσια βάση ξεπερνάει τον ένα τόνο, δύο κυβικά μέτρα περίπου, τότε ο καθαρισμός της καμινάδας θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε σε ετήσια βάση. Αν όμως η κατανάλωση είναι μικρότερη, τότε ο καθαρισμός δεν θα πρέπει οπωσδήποτε πιο αραιά από κάθε δύο χρόνια.

Φόρμα Επικοινωνία

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!